MIN TRÄNING

2012-02-27

 

Träning är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag älskar att träna och svettas då man känner sig så jävla bra efter att stenhårt träningspass. Dock är styrka inget jag hållt på mycket med, så mina armmuskler är bokstavligt talat VÄRDELÖSA vilket jag faktiskt vill jobba på då det skulle kännas skönt att i varje fall vinna över min mormor och mamma på armbrytning, eftersom att dom vinner över mig i dagsläget. Hur pinsamt?! Jag har däremot starka ben, då jag både spelat fotboll och springer mycket.

 

 

Jag har ingen mage att hänga i julgranen direkt, men jag jobbar på den då jag gärna vill få bort kärlekshandtagen och bli lite plattare. Har inga komplex för min kropp och är nöjd med mig själv så länge jag är sund, stark konditionsmässigt och frisk.

 

 

Mina matvanor beror helt på helg och veckodagar men jag försöker att äta frukost, lunch, middag och mellanmål hyffsat punktligt varje dag då det är bra. En vanlig dag kan se ut såhär:

 

FRUKOST: Onaka fil, med K-special flingor, frysta bär och en knäckemacka med ost och gurka.

LUNCH: vegetarisk skollunch på vardagarna och på helgerna brukar det bli keso med hallon och banan, en sallad eller en smootie med mango, banan, vaniljyoghurt och mjölk.

MELLANMÅL: Keso med frukt eller fruktsallad eller te och knäckemacka.

MIDDAG: Varierar jätte mycket men oftast blir det middagar med snåla kolhydrater, då min familj undviker onödiga mängder kolhydrater.

NYTTIGA EFTERÄTTER: (nyttigare alternativ) Vanilj kesella, hemmagjord glass, fruktsallad, XOCAI choklad (som mamma säljer)

 

 

Att tänka på: 

 

- Ät sakta, då kommer mättnadskänslan snabbare. 

- Tugga maten i så små tuggor som möjligt. 

- Drick mycket vatten. 

- Stressa aldrig när du äter och stå aldrig upp! 

 

 


Under en vecka så springer jag 5-7 km 3-4 gånger i tempot 10-12 km/h och powerwalkar ca. 6-7 km minst 2 gånger. Nu på vintern så springer jag på mitt motionsband ifrån ATTRACT men under sommar, vår och höst så är det utomhus som gäller. På sommaren sedan så cyklar jag även alltid till skolan också vilket blir 6 km per dag.

 

 

Jag har bra kondition men känner att jag behöver jobba med på arm-, mag- och rygg- muskler. Någon som har bra övningar för det som man kan göra hemma eller är det gymkort som gäller tycker ni?

 

 

ANDRA TIPS: 

- Skriv matdagbok 

- Tänk på den du vill vara 

- Byt ut dina dåliga vanor 

- Köp dig snygga och färgglada träningskläder (Jag lovar att det kommer bli mycket roligare att dra på sig träningskläderna och ge sig ut och motionera om man har snygga träningskläder) 

- Ladda upp mp3n med dina favoritlåtar så du blir grymt taggad, glad och motiverad när du tränar. 

 

 

Dela även gärna med er, med era bästa träningstips för att hitta motivation och bli taggad osv. Det skulle vara jätteroligt att få höra tips och trix ifrån er. Healthy is the new skinny, glöm inte det. Kraaaaaam! Skriv en kommentar

 

Kommentarer till detta inlägg

Är du vegetarian? :)


Postat av: Emma 2012-02-27 00:28:33 [svara]
Svar till Emma :
Bara i skolan :D


Postat av: Hanna 2012-02-27 00:40:14 [svara]
Fattar inte folk som aldrig tränat, ger så sjukt mycket! Det finns massa olika bra styrkeövningar som du kan göra utanför gymmet, kolla youtube, älska youtube haha! Ha det gött www.nickiis.devote.se


Postat av: Nicoline 2012-02-27 01:01:10 [svara]
du är så fin!:D kika in hos mig också och släng in några kommentarer.. det hade varit toppen. ha en bra dag :)!


Postat av: jojjie 2012-02-27 02:25:10 [svara]
Fan vad skönt med någon som pushar en till lite träning!! Jag tränar själv sjukt mycket men för tillfället är jag en utbytesstudent i USA, och människorna här är ju inte de med bäst hälsa som du nog mycket väl vet. Så första månaderna var jag sjukt seg och tappade mina träningsvanor rätt snabbt, bara för att det inte är något som mina kompisar här borta prioriterar. Men nu jävlar har jag fått igång mig själv igen och har kört stenhårt sedan jul! Minst ett träningspass om dagen och jag skippar alla onödiga småsaker som de alltid äter. Så det är som du säger, vill man göra det så går det, det är inte alltid det lättaste, men nå fan kan man lyckas om man bara pushar sig själv lite :)


Postat av: Sara 2012-02-27 05:35:43 [svara]
Gud vilket awsome inlägg! Håller nämligen själv på att gå ner i vikt då jag har ca 10 kg övervikt. Under lördag och söndag går jag promenader i mina Reebok Easytone SOM ÄR MAGISKA! Nu snackar vi verkligen träningsvärk. Vi brukar vara ute i ca 2 timmar. När jag är i skolan går jag runt i mina Reebok Runtone som också är awsome! Sen tränar jag 30-60 minuter hemma på min crosstrainer. Har fortfarande inte börjat träna regelbundet men de kommer. När det kommer till min kost så äter jag alltid regelbundet och på samma tider. Det är nog de bästa man kan göra för att gå ner i vikt. Försöker även lära mig att äta mindre portioner. Det ska alltid gå 3 timmar mellan varje måltid. Tips på riktigt bra mellanmål är ägg eller mjölk som innehåller jätte mycket vitaminer som vi behöver. Försöker även sluta röka. Rökningen har påverkat mig galet mycket och de märker jag jätte tydligt då jag förra året klarade av att vara ute och gå i nästan 3 timmar och igår höll jag på att falla ihop efter bara 1 timma. Nu blev de en super lång kommentar haha, sorry för de ;D


Postat av: Dixi Wonderland 2012-02-27 07:32:41 [svara]
det finns en jätte bra app på appstore som heter "ab workout" den kostar sju kornor men gratis versionen är också bra! där har dem satt ihop ett träningsprogram för magmusklerna där man kan välja mellan fem, sju eller tio minuters träning. jag tycker iaf att den är sjukt bra och anväder den varje dag :)


Postat av: Alexandra 2012-02-27 08:40:17 [svara]
nu blev man taggad till träning! du tränar verkligen bra hanna! :)


Postat av: Paulina 2012-02-27 08:54:18 [svara]
Brukar alltid tänka "pain is just weakness leaving the body" när det är som tyngst under träningspasset. det blir som en extra kick!


Postat av: malin 2012-02-27 09:12:54 [svara]
Vilket härligt inlägg! Det är alltid skönt att sätta upp mål.. och det bästa är när man har nått målen. Så därför får man inte ha för höga mål som är svåra att nå, för då ger man upp =) Jag har massor av tips på bra övningar som jag gör på gymmet, men som funkar lika bra hemma! Hojta till om du vill ha lite tips =)


Postat av: Frida 2012-02-27 09:43:02 [svara]
Vilken bra syn du har på träning, att det viktigaste är att känna sig sund och inte hur många kilo man gått ner! du har all rätt att känna dig nöjd med din kropp :) jag har ett allkort på ett träningcenter så jag både gymmar och går på pass. tycker det är kul att kombinera. egentligen så gillar jag gym mest för jag gillar att fokusera på de övningar jag själv vill men när man tappat motivationen för ett tag så är det bra med pass eftersom om man väl har tagit sig tid så gör man alla övningar ledaren säger. :)


Postat av: Alice 2012-02-27 09:46:01 [svara]
Älskar när du gör träningsinlägg! :D


Postat av: cajsa 2012-02-27 10:07:48 [svara]
Åh vilken bra inlägg! Nu blev jag mer taggad till att träna :)


Postat av: Hanna 2012-02-27 11:39:57 [svara]
Grymma tips! =)


Postat av: Victoria 2012-02-27 11:52:10 [svara]
alltid bra att starta morgonen med en god och lyxig frukost! ;)


Postat av: Josefin 2012-02-27 12:11:35 [svara]
Om du har iPhone, ladda ner nike's tränigsapp! Tror den heter Nike fit eller liknande! Den har färdiga träningspass för alla muskelgrupper som du utför hemma! Allt från intensiva korta pass till upp emot en timme! Med videoinsttuktioner. Rekommenderas! Kram


Postat av: LinA 2012-02-27 12:49:26 [svara]
till magen gillar ja en app som heter daily workout dom har till typ alla kroppsdelar men gillar mest den till magen


Postat av: cassandra 2012-02-27 13:02:37 [svara]
Tack för ett underbart, glatt, inspirerande inlägg. Jobbar på min kondition sedan jag hade en brake down 3 veckor sedan. Springer, powerwalkar, rider och cyklar. Ha det bra :)


Postat av: majas-life in london 2012-02-27 13:08:25 [svara]
Tävling hos mig. Passa på nu. D10 första som kommenterar vinner! För att veta vad kika bara in hos moi! Love you ♥


Postat av: Emma 2012-02-27 13:24:45 [svara]
jag skulle aldrig klara mig utan gymkort :) blir mycket roligare när det finns många olika pass och träningssett man kan välja mellan, plus att man slipper träna själv och har någon som riktigt pushar en! tränar sex gånger i veckan och älskar det! tack för ett bra inlägg! :) ab workout som app är riktigt bra för magmusklerna. tipps för kärlekshandtagen är att du lägger dig på sidan på en bänk och har lverkroppen från höften och uppåt utanför bänken och någon sitter på dina ben så du inte ramlar ut. sedan går du ner och upp ca 20x3. detta tar riktigt mkt och man får träningsvärk! hoppas du förstod :)


Postat av: elise 2012-02-27 13:39:12 [svara]
Utrolig bra tips! Np ble jeg skikkelig motivert til å bli flinkere til å trene!


Postat av: Guro Mimosa 2012-02-27 15:01:09 [svara]
Riktigt inspirerande inlägg, får mig att vilja ta tag i träningen :)


Postat av: Maria 2012-02-27 16:11:23 [svara]
Med den kosten som du skriver att du äter och med ändå så pass mycket träning borde du verkligen inte ha några "kärlekshandtag". Känns som att du är lite oärlig med antingen vad du äter, hur mycket du tränar eller kanske med dina "kärlekshandtag"?? ;)


Postat av: Carl 2012-02-27 16:11:58 [svara]
vilket bra inlägg! :)


Postat av: Josefin 2012-02-27 17:20:16 [svara]
Bra tips! :D


Postat av: Sofija 2012-02-27 17:51:20 [svara]
Köpte mig någon tidning för någon vecka sedan och om du har tur kan den fortfarande finnas kvar i butik. De ger tipps på massor bra styrke-övningar som du lätt kan göra hemma. Skönt tycker jag eftersom det är så mycket lättare att köra ett litet pass hemma än att planera och dra iväg till gymmet. Det är 10 övningar på varje kroppsdel (mage, rumpa, midja, ben och armar). jag gillar tidningen starkt och den är superbra! Hoppas att det kan hjälpa dig lite:) Tidningen heter: Träna hemma (Kif, KOM I FORM från Hälsa & fitness) Älskar din blogg, den är verkligen intressant och rolig. De flesta bloggar tröttnar jag på efter ett tag, för mycket att läsa osv men din är helt perfekt! Kramar!


Postat av: Ellen 2012-02-27 18:55:07 [svara]
täntke precis sätta i mig en chokladkaka och ge upp att nånsin komma tillbaka i den superform och snygga kropp jag hade för ett årsedan men detta inlägget var en stor boost och kick in the ass! rolemodel no.1 verkligen, älskar din blogg. kraam


Postat av: Malin 2012-02-27 19:28:53 [svara]
Kan tipsa om att börja på gruppass på typ Friskis & svettis eller sportlife. man får sjukt mkt tips hela tiden plus att man lär sig nya effektiva övningar. Sen använder man ju sig både av vikter, skivstänger, hantlar, step up-bräder och liknande som man kanske inte har hemma!


Postat av: linda 2012-02-27 19:48:36 [svara]
Nu när du ligger inne med så pass bra kondis är det bara att kämpa med köra musklerna starkare.Du behöver absolut inte ett gymkort för att få fram snygga muskler eller bli av med kärlekhandtagen. den bästa träningen är att använda din egen kropps vikt och jobba med den som vikter istället för att pumpa på en massa maskiner. jag har rätt så stor erfarenhet av hur man bygger muskler i och med att jag tränar styrka två timmar 7 dagar i veckan, och att jag tränar tyngdlyftning. så det är bara att kämpa,har man den rätta viljan och inte ger upp för att man börjar bli lite trött, för det är de sista sekunderna som verkligen tar och gör så att musklerna får jobba. Använd din kroppsmassa som vikter istället för att lägga pengar på ett gymkort där du kan göra samma saker som hemma! Älskar din blogg! och lycka till :)


Postat av: maja 2012-02-27 19:53:13 [svara]
awesome info :D


Postat av: Hanna 2012-02-27 19:57:45 [svara]
Åh vilka bra tips! Älskart. Jag har några bra tips till hemma träningar, finns faktiskt En bunt appar till iphonen att ladda ner, de heter Arm workout, butworkout osv, beror ju på vad du vill träna! As bra. En video på övningen och antal min/sek du bör göra den. Tack för en bra blogg!


Postat av: Jj 2012-02-27 21:19:07 [svara]
har hört att det är bättre att styrketräna utan vikter, det är mycket jobbigare och tränar dessutom balans. man kan söka på youtube på bra övningar beroende på vad man vill träna bort! kör hårt hanna!!


Postat av: ronja 2012-02-27 21:21:45 [svara]
Du tränar jättemycket samtidigt som du knappt äter något, är det såhär du vill att vi alla ska vara? Är så sjukt trött på att alla ska leka så ''nyttiga'' hela tiden, du får det att verka som att man dör om man äter en bit pizza. Det här känns mer som ett må dåligt över dig själv inlägg än ett peppande inlägg tyvärr, blev inte alls sugen på att sätta igång med träningen.


Postat av: Åh herre 2012-02-27 22:00:01 [svara]
Svar till Ã…h herre:
Du har ingen aning om hur mycket jag äter!!!!!! Jag ÄLSKAR mat, och äter jättemycket mat. Och hur kan jag få det att verka som att jag dör när man äter en bit pizza? Har jag ens nämt ordet pizza i det här inlägget eller sagt att jag inte unnar mig saker? Människor som dig, som letar fel hela tiden blir jag så oerhört trött på. Herregud!


Postat av: Hanna 2012-02-27 22:41:51 [svara]
Svar till hannnalicious:
Och vadå "trött på alla som ska leka så nyttiga hela tiden??" Det är sunt, smart och jävligt bra att äta nyttigt och träna om man mår bra av det. ELLER?????!?! Jag mår ju bra av det! Folk som dig som anser att det är något dåligt med att vara nyttig och hälsosam skriker det avundsjuka om. Hör du själv hur dumt och fel det låter?


Postat av: Hanna 2012-02-27 22:46:01 [svara]
Hej! Jag har jätte svårt för att äta frukost på vardagar även fast jag älskar mat! det är inte att jag inte är nöjd med min kropp. .. Eller jo , jag tycker att jag är för smal , men jag gör inget åt det , och eftersom du äter så nyttigt och goda mål så kanske du har något bra tips vad man kan äta till frukost framförallt eftersom jag inte tål mjölkprotein så kan jag inte äta fil och sådant du skrivit :-/ Klart att det inte är ditt ansvar att skriva/tipsa vad jag kan äta men jag bara undrar eftersom din frukost och så verkar vara så god och nyttig :-) Tacksam för svar! Kram! www.quuerotee.devote.se


Postat av: Tilde 2012-02-28 08:35:55 [svara]
underbart inlägg, det ger en verkligen motivationen tillbaka! tack (:


Postat av: Isabell 2012-02-28 09:56:26 [svara]
super bra tips !!


Postat av: ida 2012-02-28 11:35:18 [svara]
Hej Hanna! Jag har bara en liten fråga. Om du brukar använda jeans, vart köper du dom helst då eller vilket märke? Har du något bra tips på några som sitter extra snyggt, vet att det finns till exempel Levis Curv id men tänkte om du testat några som blivit favoriter? Nu vet inte jag om du till exempel har problem med att de kanske är för små/stor vid rumpan, lår, vad, midja eller så men själv har jag en ganska liten rumpa och därför känns det alltid som om jag typ går runt med blöja när jag har vissa jeans!? Vilken storlek brukar du köpa? Är det den mindre som sitter jättethigt men kommer töja sig eller de som sitter perfekt? Hehe, kanske lite speciell fråga, du behöver inte svara om du uppfattar den kränkande eller så!


Postat av: Matilda 2012-02-28 11:45:24 [svara]
Duktigt :)


Postat av: Sandra 2012-02-28 15:06:19 [svara]
Tack så jätte mycket för tipsen och motivationen! Jag älskar att träna och jobbar precis som du just nu på armarna få jag har ganska bra kondition. Men tack vare tipsen du gav kommer jag nu vara mer positiv inför att träna. Då jag nu kan tänka på fler än ett sätt :) tack!


Postat av: Safi 2012-02-28 17:43:30 [svara]
du har väl ett par reebok easytones om jag inte minns fel? vilken sort har du, och fungerar de bra? :D gör de någon skillnad?


Postat av: jessica 2012-02-28 18:36:49 [svara]
i stort sätt är det nästan bättre att träna utan maskiner, för då tränar man dom muskler man inte tänker på, och du tränar samtidigt balans! Jag har lagt upp några magövningar för ett tag sedan på min blogg! Ha en bra kväll!


Postat av: Ida 2012-02-28 20:16:54 [svara]
http://www.youtube.com/watch?v=SPf0sClRgrU Lyssna på den här killen offra 15 minuter. Han har ändrat mångas inställning till livet det berör allt som du vill lyckas i , skolan, sport, personliga mål med dig själv osv. Du kan uppnå alla din mål.


Postat av: motivator 2012-02-28 23:52:24 [svara]
http://www.youtube.com/watch?v=SPf0sClRgrU Lyssna på den här killen offra 15 minuter. Han har ändrat mångas inställning till livet det berör allt som du vill lyckas i , skolan, sport, personliga mål med dig själv osv. Du kan uppnå alla din mål.


Postat av: motivator 2012-02-28 23:55:09 [svara]
NU blev jag taggad!!


Postat av: JUDITH GRAHN 2012-02-29 12:42:46 [svara]
jag har för mig att du har iphone? ladda ner nike training appen. där finns jättemånga skitbra träningspass, nästan som en egen PT fast i mobilen! och roligt är det också!


Postat av: Kajsa 2012-02-29 17:52:56 [svara]
Hej! som flera tidigare har skrivit så är nikes träningsapp väldigt bra! för några helger sedan var jag på Nikes träningshelg i stockholm och en av skaparna av appen var där och höll i ett pass som var baserat på några av de passen som finns med på appen och för att göra det ännu mer effektivt skulle man alltid hoppa/springa på stället mellan varje styrketräningarna, nu snackar vi träningsvärk i flera dagar. helt underbart! kram ♥


Postat av: Ester Svensson 2012-02-29 21:58:29 [svara]
Grymt bra inlägg!!!


Postat av: Johanna 2012-02-29 22:56:24 [svara]
Åh, älskar när du gör såna här inlägg! Jag har börjat gymma med två kompisar nu 2-3 ggr i veckan. Vi börjar alltid med att springa på löpbandet. Grejen är bara det att jag knappt har någon kondition men vill så gärna ha det! Efter bara fem minuter är jag helt slut och börjar powerwalka istället :( Har du något tips på hur jag kan göra för att få upp konditionen snabbt/snabbare? Jag vet ju att om jag springer regelbundet så blir den sakta men säkert bättre men jag vill ha det nu! Blir verkligen super glad om du svarar eller mailar mig vad du tycker! Älskar din blogg, kram! :)


Postat av: Elin 2012-03-1 17:46:36 [svara]
Tränar mycket och kör ofta någon som kallas fällkniven. Man tränar mycket mage men fällkniven. Det går säkert att googla men annars ska man dra upp ben och armar samtidigt så att man tar med armarna i fötterna. Skit bra träning


Postat av: Elin 2012-03-1 22:49:20 [svara]
Skitbra tips!!:)


Postat av: Hedvig 2012-03-3 07:50:06 [svara]
gå in på www.tranahemma.org , längst åt sidan, har du övningar för mage ben och mycket mycket nmer, vissa övningar har redskap andra har bara golvet ;). bra sida, och skäna övningar !!!


Postat av: ani 2012-03-3 18:11:38 [svara]
Haha DAMN vad snabbt du springer när du springer! Och långt! Omg jag som tyckte jag hade bra kondis, jag är fan ingenting emot dig då :O Jävlar vad jag måste jobba på den då, hahahahha. Sjukt. Förövrigt tycker jag detta var ett sjukt bra inlägg! Är själv väldigt insatt i det här med att träna och äta nyttigt. Ska också börja bli vegetarian i skolan nu, fast mest pga att jag får ont i magen av kött har jag märkt (annars älskar jag kött ♥3, men skolmaten vet vi ju alla hur den är...). Här har du ett asbra träningsupplägg för armar (och lite rygg) som jag själv kör hemma med hantlar: http://www.youtube.com/watch?v=ihok8WJnVd4 Sen för mage så är vanliga crunches bra, plankan, sidoplankan och snea crunches.


Postat av: lisawho 2012-03-5 00:21:33 [svara]
Vilket peppande inlägg med fina bilder! :) Jag älskar också att träna men precis som du är jag inte mycket för styrketräning. Speciellt har jag svårt när det gäller maskiner och vikter, därför föredrar jag att träna styrka enbart med hjälp av min egen kroppsvikt. I höstas upptäckte jag Body Combat, som är ungefär som box men du slår inte på någon utan bara rakt ut i luften! :) Märker att jag börjar få lite armmuskler och under passet använder man sig mycket av mag- och ryggmuskler för att få lite tyngd bakom slagen. Testa BC om du inte gjort det! :) Sen är ju Core ett superbra träningspass om man vill stärka rygg och mage. Jag tror stenhårt på att alla kan lära sig att älska träning, det gäller bara att hitta den träningsform som passar varje individ bäst :) Kolla gärna in på min blogg, det är en tränings- och viktÖKNINGSblogg. Jepp, jag jobbar stenhårt på att bli fit och samtidigt gå upp i vikt :) wannagain.devote.se


Postat av: Kristina 2012-03-5 13:47:10 [svara]
Går det att vika ihop motionsbandet? :)


Postat av: Annie 2012-03-5 22:03:05 [svara]
man blir bara ännu mer taggad att träna när man läser sånt här! skriv gärna såna inlägg oftare! kram :)


Postat av: Julia 2012-03-6 21:45:11 [svara]
Hej! Jättebra inlägg. Jag är en sån person som alltid kommer igång några veckor innan man har för mycket annat att göra i t.ex skolan. När en sån vecka/veckor kommer har jag fruktansvärt svårt för att komma igång igen. Klagar på mig själv att jag aldrig har någon bra musik att springa till. Har du några bra tips på låtar som gör att man får bra energi av under träningen? kram


Postat av: Fanny 2012-03-10 17:35:11 [svara]
Jag blev Sjukt taggad på att träna nu!!! Även fast jag redan är smal så älskar jag att träna. Mår så Sjuuukt bra, blir fan lycklig. Sen har man såklart dippar ibland, de svåraste är nästan att komma igång, att komma upp ur soffan liksom haha. När man väll är inne i "flowet" vill man aldrig sluta. Måste bara komma in i det igen. Mitt bästa träningstips är ZUMBA! så så roligt och bra för konditionen. Ingen styrka eller dylikt alls dock. Tips bara.


Postat av: Sofia 2012-03-13 15:57:28 [svara]
hej, sjukt fin blogg, jag undrar vart du köpt den där gråa tröjan, vill verkligen ha en sån, skön plus med en stor luva, till min träning, brukar nämligen jogga ute men har inte hittat nån bra träningströja jag blivit nöjd med :) uppskattar svart :D


Postat av: Alva 2012-03-19 20:33:12 [svara]
hej! ska köpa ett löpband och har funderat på attract, men har hört att man inte kan springa på det utan bara gå eller jogga. Är du nöjd med attract? Det är ju ganska prisvärt ;)


Postat av: lydia 2012-10-8 09:30:20 [svara]
Skitbra träningsinlägg, vilken motivationsdrivare! Sjukt snygg är du också!!!


Postat av: Paula Ohlsson 2012-11-10 22:29:25 [svara]